Predavanja

 

365 dni do digitalne preobrazbe: Kako usposabljanje za arhiviranje in digitalizacijo poslovanja vpliva na vaše delo?

Tanja Čajavec
ARHIVSERVIS.SI
O predavatelju

Podjetniška dokumentacija kot arhivsko gradivo, v obdobju digitalizacije

V delu avtor predstavi pomen podjetniškega gradiva kot arhivsko gradivo in kulturno dediščino v Sloveniji. Predstavi se pomen delovanja gospodarskih subjektov za okolje, v katerem delujejo, za področje Republike Slovenije in širše mednarodno okolje. Proizvodi, ki so se oblikovali pri delovanju teh družb so imeli, imajo in bodo imeli pomemben vpliv na kolektivno zavest državljanov in državljank Republike Slovenije. Primeroma se navede pomembne stvaritve kot so Iskrin telefon, obleke Mure, nogavice Polzele, mesne izdelke MIP, aplikacija Talking Tom ipd. Avtor predvsem obravnava vprašanje, kako je z varovanjem gradiva, ki je omogočilo take stvaritve. Gre za načrte, recepte, kroje, organizacijske procese in druge oblike delovanja podjetij, ki realizirajo končni proizvod, bodisi da gre za fizično ali digitalno stvaritev. Raziskava obravnava odnos, ki ga ima Republika Slovenija do podjetniškega arhivskega gradiva v digitalni obliki. Ključno je obravnavanje vprašanja ali ima država interes do zajema in hrambe podjetniškega arhivskega gradiva in ali ta interes prihaja v konflikt z zasebnim lastnikom gradiva. Predvsem je zanimiva usoda gradiva v digitalni obliki.

 

David Gajić
ALMA MATER EUROPAEA
O predavatelju

Praznovanje preteklosti, vizualizacija prihodnosti: Kako ustvariti nepozabno zgodbo ob jubileju podjetja?

Tanja Čajavec
ARHIVSERVIS.SI
O predavatelju
13.4.2023
On-Line

Za udeležence je dogodek BREZPLAČEN!

Dogodek je BREZPLAČEN za vse končne uporabnike,
ki niso ponudniki IKT ali pravnih ali arhivskih storitev za podjetja in imajo vsaj 5 zaposlenih v oddelku informatike.

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

Sponzor tehnologije

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.