Spoznajte predavatelje na ZAUH - Oktober 2021

Andrej Kobal

OSI d.o.o.

Predavanje:
Rekono kot ponudnik e-identitet ter storitev zaupanja v plačilnih, bančnih in ostalih storitvah

Sreda, 13.10.2021
09:40 - 10:00
O predavanju
 

Andrej Kobal ima dolgoletne izkušnje na področju varnosti informacijskih sistemov tako v srednjih in velikih podjetjih kot tudi državni upravi. V zadnjih letih se je posvečal varnosti industrijskih in IoT sistemov.

Darko Škerl

HALCOM d.d.

Predavanje:
S Halcomom v zanesljiv in enostaven digitalni svet

Sreda, 13.10.2021
10:00 - 10:20
O predavanju
 

Darko Škerl je doktoriral na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. V študijskih letih je bil zaposlen v podjetju Masterpoint, nato je avtorsko sodeloval pri različnih projektih kot npr. pri razvoju računalniškega sistema za zajem in obdelavo slik na Stomatološki kliniki ter pri razvoju sistema za vizualno kontrolo kakovosti tablet pri podjetju Sensum. Po zaključenem doktorskem študiju se je zaposlil v podjetju Halcom, kjer je do danes opravljal različne vloge pri razvoju programskih rešitev, prijavah na mednarodne razpise ter projektnem in produktnem vodenju. Izkušnje v mednarodnem okolju si je nabiral tudi s sodelovanjem s centralnimi bankami v različnih državah, zadnjih nekaj let pa vodi produkte medbančnih razmerij (ACH in e-računi). Trenutno je osredotočen na razvoj produkta za oddaljeno elektronsko podpisovanje in elektronsko identiteto.

Gorazd Božič

SI-CERT

Predavanje:
Prihodnost kibernetske varnosti

Sreda, 13.10.2021
11:50 - 12:10
O predavanju
 

Gorazd Božič je vodja nacionalnega odzivnega centra za omrežne incidente SI-CERT (Slovenian Computer Emergency Response Team). Odzivni center SI-CERT v okviru javnega zavoda Arnes od leta 1995 dalje preiskuje vdore v računalnike, okužbe z računalniškimi virusi in pomaga uporabnikom pri raznovrstnih drugih zlorabah na internetu, tudi preko programa ozaveščanja varninainternetu.si. Med letoma 2000 in 2008 je Gorazd Božič predsedoval evropski skupini odzivnih centrov TF-CSIRT in je predstavnik Slovenije v upravnem odboru Evropske agencije za omrežno in informacijsko varnost ENISA.

Klemen Kraigher Mišič

GDPR PLUS d.o.o.

Predavanje:
Odprte dileme varnosti osebnih podatkov pri podpisovanju in arhiviranju

Sreda, 13.10.2021
12:10 - 12:30
O predavanju
 

Klemen je bil skoraj desetletje državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskem pooblaščencu, kjer se je loteval tudi najtežjih inšpekcijskih in prekrškovnih zadev. Sicer pa pravnik, ki je sem vmes pridobil tudi Executive MBA na ljubljanski Ekonomski fakulteti. Klemen je eden izmed prvih prejemnikov certifikata ISACA CDPSE in notranji revizor ISO/IEC27001:2013. Je tudi avtor in predavatelj na področju varstva osebnih podatkov, v zadnjih letih pa se posveča svetovanju velikim upravljavcem pri najzahtevnejših vprašanjih varstva osebnih podatkov ter vidiku varnosti obdelave.

Miha Ozimek

SIQ LJUBLJANA & Sava Re d.d.

Predavanje:
Vzorčna notranja pravila – najlažji način do ureditve dokumentacije, GDPR zahtev in ustrezne informacijske varnosti

Sreda, 13.10.2021
09:20 - 09:40
O predavanju
 

Miha Ozimek je opravil podiplomski magistrski študij računalništva in informatike ter specialistični študij informacijske varnosti s področja standardov informacijske varnosti in uvajanja politik varovanja informacij v organizacije. Trenutno je zaposlen v podjetju Sava Re d.d. Deluje pa tudi kot presojevalec sistemov vodenja kakovosti in varovanja informacij na SIQ Ljubljana. Presojal je sisteme kakovosti in varovanja informacij v večini slovenskih podjetjih, EU in državah JV Evrope. Od leta 2008 sodeluje kot gostujoči predavatelj na Fakulteti za varnostne vede na področju sistemov varovanja informacij.

Miha Poberaj

REKONO d.o.o.

Predavanje:
Rekono kot ponudnik e-identitet ter storitev zaupanja v plačilnih, bančnih in ostalih storitvah

Sreda, 13.10.2021
09:40 - 10:00
O predavanju
 

Miha Poberaj, direktor podjetja Rekono in OSI d.o.o., arhitekt IT rešitev
Miha ima ogromno izkušenj na področju razvoja IT rešitev in sistemov. Zadnje čase je aktiven predvsem na področju elektronskih identitet in storitev zaupanja ter integracije le teh v razna poslovna okolja.

 

 

 

Miro Faganel

S&T SLOVENIJA d.d.

Predavanje:
Pogled izza tančice – Darknet monitoring

Sreda, 13.10.2021
11:30 - 11:50
O predavanju
 

Miro Faganel ima preko 20 let izkušenj s področij informacijske in kibernetske varnosti. V podjetju S&T Slovenija d.d. je zaposlen kot vodja prodaje mrežnih in varnostnih rešitev. Aktiven je na področjih zagotavljanja nujnih varnostnih sistemov in mehanizmov, ki zagotavljajo nemoteno poslovanje. V zadnjem času poudarek daje predvsem področjem zagotavljanja kibernetske odpornosti podjetij, uvedbi varnostnih rešitev, ki s pomočjo umetne inteligence olajšujejo delo administratorjem in vsem ki morajo dnevno operativno zagotavljati obrambne linije kibernetske varnosti.

Peter Pavel Klasinc

ALMA MATER EUROPAEA

Predavanje:
Digitalna transformacija v arhivski teoriji in praksi

Sreda, 13.10.2021
10:40 - 11:00
O predavanju
 

Izr. prof. dr. Peter Pavel Klasinc je doktoriral na Univerzi v Zagrebu. Je vrhunski strokovnjak na področju arhivistike in dokumentologije. z arhivistiko se ukvarja že več kot 50 let. Ukvarja se tudi z arhivsko teorijo in prakso, informatiko, zgodovino, umetnostno zgodovino, heraldiko, veksilologijo in geneologijo. Peter Pavel Klasinc je znanstveni in arhivski svetnik ter nosilec mnogih slovenskih in tujih znanstveno-raziskovalnih projektov in predstojnik študijske smeri Arhivistika in dokumentologija. Je avtor okoli 500 objavljenih znanstvenih, raziskovalnih, študijskih in strokovno poljudnih del, poročil, ocen, z mnogimi objavami svojih strokovnih prispevkov v Rusiji, na Madžarskem, v Italiji, Bosni in Hercegovini, Srbiji in drugod.
V zadnjem času intenzivno raziskuje: relacije arhivskih znanosti, arhivske pomožne vede, zgodovino arhivske dejavnosti ter razvoj študija arhivistike  kot samostojne, akademske, multidisciplinarne in interdisciplinarne znanosti na vseh treh stopnjah bolonjskaga študija.

 

Peter Zorko

ZZI d.o.o.

Predavanje:
bizBox EDI - varna izbira za eNaročanje

Sreda, 13.10.2021
10:20 - 10:40
O predavanju
 

Peter Zorko je v podjetju ZZI d.o.o. zadolžen za B2B prodajo in uvajanje elektronskega poslovanja pri ključnih strankah. Vodi ekipo prodajnih in podpornih strokovnjakov na področju EDI, elektronskega arhviranja in digitalizacije zunanjih procesov v podjetjih, s katerimi uspešno obvladujejo več kot 25.000 uporabnikov portala www.bizBox.eu.

Tadej Drmaž

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Predavanje:
Varno e-podpisovanje pri delu, doma ali na poti

Sreda, 13.10.2021
09:00 - 09:20
O predavanju
 

Tadej Drmaž je svetovalec v podjetju Mikrografija in ima že več kot 25 let izkušenj na področju digitalizacije poslovanja. Ambiciozen in navdihujoč s strokovnim znanjem različnih področij vedno postreže z zanimivimi temami. Njegova strast je delo na navdihujočih in ambicioznih projektih s ciljem doseči prelomne rezultate - nikoli se ne strinja s povprečjem.

 

11.-12.4.2024
On-Line

Za udeležence je dogodek BREZPLAČEN!

Dogodek je BREZPLAČEN
za vse končne uporabnike, ki niso ponudniki IKT, pravnih ali arhivskih storitev in rešitev.

Sponzorji

Srebrni sponzorji

Bronasti sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.